Den 38-årige økonomiministeren gjør det vanligvis bedre i målinger enn Frankrikes upopulære president og statsminister. Reformvennlige Macrcon har imidlertid irritert på seg venstreorienterte personer, og mandag angrep aktivister ham med egg og ba ham om å «stikke av».

– De lytter ikke, de fornærmer, sa ministeren med en eggeplomme hengende i håret etter hendelsen. Ministeren uttalte også at «profesjonelle oppviglere» sto bak hendelsen.

I mai ble Macron filmet på video under en opphetet debatt mellom to medlemmer av den mektige fagorganisasjonen CGT da han sa til en av dem at «den beste måten å få råd til en dress, er å jobbe». Et av medlemmene svarte: «Men jeg drømmer om å jobbe».

Konteksten for utspillene i videoen er ikke kjent. Opptakene virket imidlertid å være en årsak til eggkastingen mandag. En av demonstrantene holdt opp et skilt der det sto «heller i streik enn i dress».

Regjeringen i Frankrike prøver å få gjennom en omstridt arbeidsreform som blant annet svekker oppsigelsesvernet og åpner for langt mer fleksible arbeidsregler. Tusenvis har protestert i gatene. (©NTB)

Følg markedene på DN Investor

Les også:

- En særdeles viktig avtale for denne regionen  

Kina: - En modell uten fremtid  

– Det er en etterlengtet pille (DN+)

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Se DNtv:

 

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.