Fredag talte republikanernes presidentkandidat Donald Trump til tilhengere i den amerikanske byen Richmond i staten Virginia.

Ifølge avisen The Guardian var oppmøtet i salen relativt glissent, med mindre enn én tredjedel av stolsetene fylt opp.

Mot slutten av sitt timeslange innlegg, etter å ha kalt senator Elizabeth Warren for «Pocahontas» og sin motkandidat Hillary Clinton for «uhyggelig», snakket Trump om landets skolesystem.

- Folkens, vi har noe stort på gang, proklamerte han i kjent stil.

Trump var krystallklar i sitt ønske om å avskaffe «the Common Core», et internasjonalt akademisk standardmål for matematikk og engelske språkferdigheter.

Presidentkandidaten ønsker i stedet at skolekrav skal utformes lokalt i USA, ellers blir det for dyrt.

- Norge i toppen

- Vi ligger så langt bak når det kommer til utdanning, sa Trump og la til:

- Akkurat nå er vi plassert blant de dårligste i verden, på en 30. plass. Kina, Norge, Sverige og Japan er i toppen. Norge er kjempebra, sa Trump.

Men til tross for skoleskryt, vil ikke presidentkandidaten innføre samme skolemodell som Norge.

Han kom med et stikk til byen New York, hvor flertallet har støttet Hillary Clinton og hennes forslag om gjøre videreutdanning «gjeldsfri» og mulig for flere - ikke bare de rikeste.

- New York City vil ha den norske utdanningsformen. Vi får se hvor lenge det varer, fnøs Trump og mente at «skole er et valg».

For å understreke poenget sitt, sammenlignet Trump det amerikanske skolesystemet med valgkampen sin:

- Vi bruker mer penger per student, men resultatene våre er forferdelige. Det er litt som kampanjen min: Jeg bruker mindre penger enn noen andre og jeg ligger på førsteplass. Ikke sant? Langt foran. Mens andre bruker mange millioner mer enn meg og ligger langt bak, sa han «uten å nevne navn».

Hillary leder

Ifølge en fersk meningsmåling offentliggjort fredag kveld, leder imidlertid Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton med 11 prosentpoeng over Trump.

Målingen, som er gjort av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters, gir Clinton en oppslutning på 46 prosent, mens Trump får 35 prosent.

19 prosent av de spurte sier de ikke støtter noen av kandidatene før valget i USA i november.

Clintons ledelse er nesten den samme som for en uke siden, og målingene er de beste Clinton-kampanjen har sett i denne valgkampen.

 

Les også: Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Selger gård og grunn og flytter til LA

- Jeg løper fordi det gjør meg i stand til å reise mye, gå i alle middagene, jobbe så hardt

 

Se DNtv:

Kan du komme i form på en elsykkel?

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.