Telekomgiganten Ericsson kan komme til å kutte arbeidsstokken med inntil 4.000 ansatte allerede i sommer, skriver Svenska Dagbladet.

Kilder sier til avisen at Ericsson må finne nye innsparinger på totalt ti milliarder svenske kroner.

Det skal ikke ha blitt tatt noen formelle beslutninger så langt, men ifølge Svenska Dagbladets opplysninger kan et stort antall ansatte snart bli nødt til å søke på sine egne jobber, noe som kan være første steg for å finne ut hvem som må gå.

Ericsson hadde ved årsskiftet 116.300 ansatte, som er en økning på 34.000 siden 2010 da dagens konsernsjef Hans Vestberg overtok skuta.

Under press

Ledelsen i selskapet skal være under stort press om å bedre resultatene. Aksjekursen i Ericsson har stupt 35 prosent på ett år.

I en fersk analyse fra Nordea som avisen viser til konkluderes det med at Ericsson i kjølvannet av telekomkrisen reduserte sine totale årlige kostnader til 40 milliarder svenske kroner. Men siden det er kostnadene økt til 60 milliarder selv om salgsinntektene ikke har økt vesentlig.

Kilder i Ericcson sier til Svenska Dagbladet at det kan bli nødvendig å si opp 15.000 ansatte og redusere produkt- og tjenestetilbudet gjennom å avvikle virksomheter hvis man igjen skal komme ned på en kostnadsbase på rundt 40 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Storkutt hos Nokia dnPlus (DN+)

Følg markedet på DN Investor