Et snitt av åtte meningsmålinger som er gjennomført den siste uken, viser at 45 prosent vil stemme for å bli, mens 44 prosent vil meldte Storbritannia ut av EU.

De 10 resterende prosentene sier at de ennå ikke har bestemt seg, men ifølge én undersøkelse kan andelen usikre være over tre ganger så høy.

Siste debatt

Skottlands tidligere førsteminister, EU-tilhengeren Alex Salmond fra Det skotske nasjonalistpartiet (SNP), møter onsdag kveld UKIP-leder og EU-motstander Nigel Farage til en siste TV-overført brexit-debatt.

Tirsdag kveld satte EU-motstanderen Boris Johnson fra statsminister David Camerons konservative parti – og flere sentrale tilhengere av fortsatt medlemskap, blant dem Londons Labour-borgermester Sadiq Khan – hverandre stevne på Wembley.

Selv om debatten var frisk, er det høyst uklart om den bidro til at flere bestemte seg for hva de skal stemme torsdag.

– EUs framtid på spill

Det mangler ellers ikke på utspill i innspurten foran torsdagens brexit-avstemning.

Frankrikes president François Hollande hevder EUs framtid står på spill dersom britene forlater unionen, og han sier samtidig at Frankrike vil se på en slik utmelding som uomstøtelig.

Hollande advarer samtidig britene og sier at de løper en svært stor risiko for å miste tilgangen til EUs indre marked dersom de tar farvel med Unionen.

Mislykket croissant-aksjon

En gruppe franskmenn som hadde planer om å dele ut croissanter til folk på gata i London onsdag, i et forsøk på å lokke dem til å bli værende i EU, ble stanset.

«Operasjon croissant» viste seg å være i strid med britiske regler ettersom det ikke er lov å dele ut mat som del av en valgkamp, opplyste britisk politi.

Croissantene som demonstrantene hadde tatt med seg på Eurostar-toget fra Paris, ble derfor i stedet gitt til et senter for hjemløse.

Prosecco-frykt

Italienske vinmakere venter også spent på utfallet av brexit-avstemningen i Storbritannia, som nå er det største markedet for sprudlende, italiensk prosecco.

– Brexit kan utløse en devaluering av pundet, noe som kan få alvorlige følge for samhandelen, konstaterte Foreningen for italienske matprodusenter (Coldiretti) onsdag.

I inneværende år ventes det at britene kommer til å kjøpe prosecco for drøyt 5,6 milliarder kroner, og brexit vil derfor ikke få korkene til å smelle i taket i Italia. (©NTB)

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.