Etter at 52 prosent av den britiske befolkningen torsdag stemte for å melde landet ut av EU, har over 1,1 millioner briter undertegnet et opprop for en ny folkeavstemning.

Og tallet vokser raskt.

Alle opprop på Parlamentets hjemmeside som får over 100.000 underskrifter, skal vurderes for debatt i nasjonalforsamlingen. Siden har hatt så stor trafikk at den ifølge nyhetsbyrået AFP på et tidspunkt krasjet.

Generasjonskløft

Spesielt unge briter er misfornøyd med utfallet av torsdagens folkeavstemningen som innebærer at Storbritannia skal melde seg ut av EU etter 43 års medlemskap.

Generasjonskløften er klar. Hele 75 prosent av velgere under 24 år ønsket ifølge meningsmålingsbyrået YouGov å bli i unionen.

– De stemte for fremtiden, men den er tatt fra dem, mener Liberaldemokratenes leder Tim Farron.

Marsj

Unge briter marsjerte gjennom Westminster fredag for å demonstrere mot brexit. Flere har gitt uttrykk for stor frustrasjon og skuffelse på sosiale medier med budskap at landets unge er blitt overkjørt av de eldre generasjonene.

Ut-leiren gjør nå sitt beste for å forsikre dem om at fremtiden ser lys ut.

– Unge mennesker i dette landet kan se fram til en sikrere og rikere fremtid dersom vi tar tilbake den demokratiske kontrollen, lyder det fra brexit-forkjemper Boris Johnson. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.