Målingen er gjennomført for den skotske avisen The Sunday Post etter at britene stemte for å melde seg ut av EU, melder nyhetsbyrået Reuters.

Brexit-seieren i torsdagens folkeavstemning har igjen satt skotsk selvstendighet på dagsordenen. Skottene stemte klart for fortsatt medlemskap i EU – 62 prosent vil ikke forlate det europeiske fellesskapet – men et knepent engelsk flertall kan tvinge dem ut av unionen. Resultatet understreker at Skottland og resten av Storbritannia ikke alltid er i takt politisk. Skottland har historisk vært nært knyttet til kontinentet, spesielt til Frankrike, som er selve arvefienden sett med engelske øyne.

Det er mindre enn to år siden en folkeavstemning endte med et ja til fortsatt union med resten av Storbritannia, men nå kan altså stemningen ha snudd.

Lørdag gjorde Skottlands førsteminister det klart at Skottland vil innlede samtaler med EU med tanke på å forbli i unionen.

– Vårt mål er å starte umiddelbare samtaler med resten av EU, sa Nicola Sturgeon etter et regjeringsmøte i Edinburgh. Hun la da til at en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet fra Storbritannia i høy grad er et aktuelt tema. (©NTB)

Les også:

Bilindustrien holder pusten Bilindustrien holder pusten

Alt avhenger av én ting: – - Det kan gå fort - eller ta uendelig lang tid

Valutastrateg: – Det stormer rundt kronen

Sjekk vårt interaktive kart: Frykter brexit-smitte dnPlus

Ser brexit som Trump-forsmak: – En forsmak på det amerikanske presidentvalget dnPlus (+)

Asle Toje: Å våkne blant stjernene dnPlus (+)

Bedragersyndromet: De er flinke – men tror suksessen er ufortjent magasinetPlus (+)

Hør Finansredaksjonens brexit-spesial:

Her annonserer Cameron at han vil gå av
Statsminister David Cameron annonserte at han vil trekke seg som Storbritannias statsminister etter folkeavstemningen som endte med flertall for å melde seg ut av EU.
00:40
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.