– Det Storbritannia som Skottland stemte for å fortsatt være en del av i 2014, eksisterer ikke mer, fastslo Sturgeon under et BBC-intervju søndag. Hun uttalte samtidig at det er svært trolig at det vil bli avholdt en ny folkeavstemning om Skottlands uavhengighet.

En ny meningsmåling gjennomført for den skotske avisen The Sunday Post, etter at britene stemte nei til EU torsdag, viser at 59 prosent av skottene nå støtter løsrivelse fra Storbritannia. Skottene stemte klart for fortsatt medlemskap i EU – 62 prosent vil ikke forlate det europeiske fellesskapet – men et knepent engelsk flertall kan tvinge dem ut av unionen.

Det er mindre enn to år siden en folkeavstemning endte med et ja til fortsatt union med resten av Storbritannia, men nå kan altså stemningen ha snudd. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør Finansredaksjonsens Brexit spesial her: