Etter at det ble klart at Storbritannia forlater EU, har frykten for økonomiske, politiske og sosiale konsekvenser, spredt seg i Irland. Mandag avholdt den irske statsministeren Enda Kenny hastemøte med nasjonalforsamlingen i Dublin.

– Det er viktig å huske på at Irland – et lojalt medlemsland i EU – vil fortsette å arbeide innenfor EU. Samtidig har Irland unike bilaterale interesser i Storbritannia, inkludert i Nord-Irland, og regjeringen vil også måtte arbeide tett med den britiske regjeringen og administrasjonen i Nord-Irland, sa Kenny før møtet.

Det er forventet at statsministeren vil gjøre rede for en beredskapsplan for å håndtere Storbritannias utgang av EU, ettersom Irland er det landet som kan bli hardest rammet av alle EU-landene.

Irland mener det er avgjørende at Storbritannia forblir en del av EUs frihandelsområde, men dette vil bli avgjort av EU. Irland vil ikke ha muligheten til å forhandle separat med Storbritannia. Spesielt kostnader rundt eksport og import bekymrer det irske folket akkurat nå. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Les mer på DN.no:

Billigste pund på et år

Super-pt Frank-Idar tjener over en million i året  

Arbeidsgivere legger større vekt på karakterer enn tidligere  

Brexit kommer til å koste Europa dyrt. Norge slipper ikke unna: Storbank varsler kraftig nedtur dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.