Sjokket over den britiske folkeavstemningen hadde knapt begynt å synke inn før to franske politikere krevde at britene tar med seg språket sitt når de forlater EU.

– Det engelske språket har ikke lenger noen legitimitet i Brussel, tvitret ordfører Robert Ménard i den sørfranske byen Beziers. Ordføreren, som hører til på høyresiden politisk, får støtte fra leder Jean-Luc Mélenchon i det radikale partiet Venstrefronten.

– Engelsk kan ikke lenger være ett av de tre arbeidsspråkene i EU-parlamentet, skriver Mélenchon.

Talsperson snakket bare fransk

Det franske folk har regelmessig havnet på bunnen i undersøkelser om engelskferdigheter blant EUs medlemsland. En rapport fra språkopplæringsselskapet Education First fra 2014 viste at franskmenn er svakest i engelsk, og at de «gjør lite for å forbedre seg».

EU-kommisjonen ser også ut til å ha kommet til en symbolsk beslutning om at engelsk ikke lenger bør være arbeidsspråk nå som britene har bestemt seg for å forlate unionen. Da kommisjonens øverste talsperson, Margaritis Schinas, mandag åpnet den daglige pressebrifingen, snakket han utelukkende fransk.

Det er også ventet at EU-kommisjonens president, Jean-Claude Juncker, vil snakke fransk og tysk når han tirsdag skal tale for parlamentet, skriver Ritzau. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Storbritannia nedgradert - mister topprating


Solberg: Storbritannia må få tid

Etter brexit dnPlus (DN+)