Nordea Markets mener det fortsatt er 30 prosent sjanse for at det ikke blir Brexit. Commerzbank mener på sin side sjansen for at det ikke blir en Brexit er på 44 prosent.

I en oppdatering fra Nordea Markets tirsdag, signert sjeføkonom Johnny Bo Jakobsen, vises det til at det etter folkeavstemningen forrige uke fortsatt ikke er mulig å finne en eneste ledende medlem i Det konservative partiet som er klar til å sette i gang den faktiske utmeldingen av EU.

Jakobsen mener at jo lengre det tar før oppsigelsesparagrafen, artikkel 50, i Lisboa-traktaten blir utløst, jo mindre er sannsynligheten for at den aldri blir det.

«Med en forsinkelse til slutten av året, eller til og med lengre, vil anti-Brexit-bevegelsen i Parlamentet trolig styrke seg. I forkant av Brexit-avstemningen var flertallet av parlamentsmedlemmene for å bli i EU», skriver Jacobsen.

Commerzbank mener på sin side sjansen for at det ikke blir en Brexit er på 44 prosent.

«Selv om det er mer enn tre dager siden resultatet fra EU-avstemningen ble kjent, var mange av de viktige spørsmålene rundt hvordan man skal gå videre uløste. Det politiske landskapet er i stor uro og det er stor uvilje mot å utløse artikkel 50», skrev Commerzbank i en analyse mandag, som samtidig understreker at det er vanskelig å se hvordan det kan unngås.

«Sannsynligheten taler fortsatt for en Brexit, selv om avgjørelsen er mindre tydelig enn det mange folk ser ut til å tro», skriver Commerzbank-analytikerne.

Commerzbank mener det er 40 prosent sjanse for nyvalg, noe som i så fall vil øke sjansen for at artikkel 50 ikke blir utløst.

De viser at ettersom rundt 70 prosent av parlamentsmedlemmene er imot Brexit, vil det ikke være vanskelig å få på plass de nødvendige 2/3-dels flertallet som behøves for å skrive ut nyvalg.

Les også: Bank of England tilfører markedet mer enn 30 milliarder kroner

- Du må enten le eller gråte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.