Bilgiganten Volkswagen må betale en sum tilsvarende 125 milliarder kroner etter å ha inngått et forlik i USA om selskapets utslippsjuks.

Det ble enighet om forliket i en domstol i San Francisco tirsdag. Av summen på 14,7 milliarder dollar skal 10 milliarder gå til folk som har kjøpt Volkswagen-biler, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Om lag 5 milliarder skal dekke bøter og andre avgifter. Den samlede summen er den største som en bilprodusent noen gang er blitt nødt til å betale som følge av et forlik i USA.

Totalt skal Volkswagen ha satt av 18,3 milliarder dollar, omtrent 158 milliarder kroner, til å dekke kostnadene for utslippsskandalen. På verdensbasis har selskapet solgt over 11 millioner dieselbiler med programvare som kan lure utslippstester. (©NTB)

Les mer på DN.no:

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.