May har sammen med tidligere London-ordfører Boris Johnson vært nevnt som favoritt til å overta toppvervene. Hun kunngjør sitt kandidatur i et brev til avisen The Times, skriver nyhetsbyrået AFP. I brevet lover May å samle Storbritannia og gjøre det til «et land som fungerer for alle».

– Om du kommer fra en vanlig arbeiderklassefamilie, er livet ditt mye tøffere enn mange i politikken forstår, skriver hun.

I likhet med David Cameron, var May blant dem som ønsket at Storbritannia skulle forbli medlem av EU. Boris Johnson, en profilert brexit-forkjemper, har foreløpig ikke erklært seg som kandidat, noe han kan gjøre fram til klokken 12 torsdag.

Tidligere onsdag kunngjorde både arbeidsminister Stephen Crabb og tidligere forsvarsminister Liam Fox at de ønsker å bli ny leder i Camerons konservative parti, skriver The Times.

Cameron sa opp ledervervet etter at britene stemte for å forlate EU under folkeavstemningen i forrige uke. Det er ventet at en ny leder vil bli valgt 9. september. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kan bli redningskvinne dnPlus (DN+)

 
Englands Angela Merkel seiler opp som klar favoritt