Onsdag ble Kim enstemmig utnevnt som leder av Kommisjonen for statssaker, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Den nye kommisjonen står over den nasjonale forsvarskommisjonen som det øverste organet for statsledelse og politisk planlegging.

Kim Yong-nam, som er president i landets øverste lovgivende forsamling, nominerte Kim til ledervervet. Han uttaler at «å opprettholde Kim Jong-un som toppleder i Nord-Korea er den urokkelige viljen til alt offentlig personell og alle mennesker i landet».

Cheong Seong-chang, Nord-Korea-ekspert i den sørkoreanske tenketanken Sejong, sier at onsdagens avgjørelse gjør Kim til landets suverene statsleder.

– Den samsvarer med tittelen"president av republikken», som ble gitt til hans bestefar Kim Il-sung i 1972, sier Cheong.

Kim Il-sung ble utnevnt som evig president i Nord-Korea etter at han døde i 1994. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.