Tidligere London-borgermester Boris Johnson avviser at han vil stille som statsministerkandidat i Storbritannia, ifølge flere medier. Han stiller heller ikke som leder av det konservative partiet.

Det opplyste Johnson på en pressekonferanse i London torsdag.

"Etter samtaler med kolleger og i lys av omstendighetene, har jeg konkludert at personen (til å lede landet) ikke kan være meg. Min rolle vil være å gi størst mulig støtte til å sikre at vi fullfører folkets mandat og står til rette for den glemte befolkningen i dette landet", sa Johnson, ifølge FT.com.

Ingen av journalistene i rommet ventet å høre annet enn at Johnson ville være De konservatives førstekandidat.

Dette reflekteres også i FTs dekning.

"Wow. Boris Johnson har overraskende trukket seg fra kampen for å lede Det konservative pariet", skriver FT.com.

Les også: Nå bremses fusjoner og oppkjøp

Gove vil ta over etter Cameron (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- Vi trenger en modig visjon for hele dette landet. Ikke bare for de rike, men for hver og en av oss
Blir hun Storbritannias neste statsminister? Innenriksminister Theresa May har formelt erklært seg som kandidat til å etterfølge David Cameron som leder av De Konservative og statsminister i Storbritannia.
01:04
Publisert:

Cameron: - Jeg angrer ikke på folkeavstemningen
Storbritannias statsminister David Cameron angrer ikke på folkeavstemningen som endte i nei til EU og kaos i Europa. Det sa han på en pressekonferanse tirsdag kveld etter det siste toppmøtet hans i EU.
00:51
Publisert: