- Vi så ikke lastebilen eller oppfattet noe skyting, men det må ha vært titusenvis av mennesker, både små barn og gamle mennesker, som plutselig skyldte inn sidegatene, sier advokat Asbjørn Stokkeland fra Egersund til Dagens Næringsliv.

84 mennesker er bekreftet døde etter terrorangrepet i Nice torsdag kveld. Stokkeland satt på en restaurant, bare 50 meter fra Promenade des Anglais, da angrepet skjedde. 

Søkte tilflukt

Det var under feiringen av den franske nasjonaldagen at en lastebil kjørte inn i en folkemengde som hadde møtt opp for å se på fyrverkeriet ved havnepromenaden Promenade des Anglais.

- Vi var nede på promenaden klokken ni, fyrverkeriet startet klokken ti. Det var så mye folk på der at det var vanskelig å finne bord og da vi til slutt fikk et, var kjøkkenet stengt, sier Stokkeland.

Stokkeland og reisefølget gikk derfor inn i en sidegate og satte seg for å spise. De ble sittende der til fyrverkeriet startet. Deretter brøt helvete løs.

Advokaten skjønte med en gang at det måtte være et nytt terrorangrep. Han og de andre restaurantgjesten fikk søke tilflukt i restaurantens kjeller. Innehaveren av restauranten sa at det var en skytter i gatene.

- Forferdelig opplevelse

Ifølge Stokkeland minnet folkefesten før angrepet mye om 17. mai på Karl Johan. Denne folkefesten forvandlet seg raskt til et mareritt. Det som gjorde mest inntrykk på nordmannen var å se alle menneskene som flyktet.

- Det var som en tsunami av mennesker. Det var en forferdelig opplevelse, sier Stokkeland.

President François Hollande sier angrepet sent torsdag kveld unektelig bar preg av terror. Presidenten opplyser videre at flere barn er blant de drepte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Alt om terrorangrepet i Nice

Se DNtv:

Hollande: Frankrike er skrekkslått av denne tragedien
Det var en følelsesladd president Francois Hollande som natt til fredag talte til folket etter angrepet i Nice.
01:19
Publisert:

84 personer drept i terrorangrep i Nice
Det som skulle være en høytidelig markering av Frankrikes nasjonaldag, endte i et blodbad da en 31 år gammel Fransk-tunisier braste inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice, sørøst i Frankrike.
00:38
Publisert: