Da grensen ble åpnet for en ukes tid siden, førte det til at kvinner og eldre mennesker stormet colombianske supermarkeder. De dramatiske scenene kastet lys over den vanskelige økonomiske situasjonen som venezuelanerne har opplevd det siste året, der økonomien har vært i fritt fall siden oljeprisen begynte å falle i 2014.

Ifølge colombianske myndigheter krysset minst 35.000 venezuelanere grensen lørdag, og denne gangen gikk grensepasseringen rolig for seg. Grensen var åpen i om lag åtte timer, og den kommer også til å åpne søndag, opplyser det colombianske utenriksdepartementet.

I forrige uke var grensen åpen i cirka 12 timer, og også da benyttet om lag 35.000 mennesker seg av muligheten til å skaffe varer i nabolandet.

Venezuelas president Nicolás Maduro ga ordre om at grensen skulle stenges i august 2015 som et ledd i kampen mot smugling og kriminelle gjenger. Ifølge colombianske myndigheter støtter Maduro den siste tidens midlertidige åpning av grensen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.