Det vises til gagns i svenske statistikker over utenlandske hytteeiere. Men også på boligmarkedet ellers i Sverige er nordmenn aktive.

Av alle bygårder med utleieleiligheter i Sverige med utenlandske eiere, tilhører nesten hver tredje en nordmann, skriver svenske Hem & Hyra.

- Ikke noe negativt

Totalt finnes det 373 utleiegårder i Sverige med utenlandsk eier, og 110 av disse er i norsk eie.

På de neste plassene følger Tyskland (37), Sveits (33), USA (30) og Danmark (25). Kina eier til sammenligning bare tre utleiegårder i Sverige.

- Prinsipielt sett så er det ikke noe negativt med utenlandsk eierskap, så lenge utleieren oppfyller sine forpliktelser overfor sine leietakere og følger svensk lov, sier sjeføkonom Mariell Juhlin hos den svenske Hyresgästföreningen (tilsvarende Leierboerforeningen i Norge) til Hem & Hyra.

Doblet

Også på hyttemarkedet i Sverige tar nordmenn godt for seg. Siden 2000 har antall fritidsboliger i Sverige med utenlandsk eier doblet seg.

Og nordmenn har vært «grådigst». Nå eier nemlig nordmenn 11.474 svenske fritidshus. Klart flest av disse (4.622) ligger ikke overraskende i Vestra Götaland, som grenser til Østfold. Men også i Värmland har nordmenn investert tungt i hyttemarkedet (3.657).

Hakk i hæl med nordmennene på det svenske fritidsboligmarkedet følger danskene som ifølge Hem & Hyra nå eier 11.267, mens 10.114 hytter er i tysk eie.

Les også:

Én mann, ett firma, ett år og 20.000 leiligheter: Tre milliarder kroner rikere


Nå eier den norske rallykjøreren over 900 leiligheter i København 

Hyttebarometeret: Det snur, det snur. Stavangerfolket kjøper grillhytter (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.

Følg markedene med DN Investor