Meredith McIver sier hun har levert sin avskjedssøknad etter at hun ble anklaget for plagiat, men at Donald Trump har avvist den. I en uttalelse onsdag forklarer taleskriveren hvorfor Obamas landsmøtetale fra 2008 kom til å ligne på talen som kona til den republikanske presidentkandidaten holdt i Cleveland mandag.

Mens McIver jobbet med fru Trumps tale, leste hun utdrag som hun beundret fra førstedame Obamas tale. Hun tok notater, og notatene havnet siden i den endelige versjonen av Melania Trumps tale, forklarer McIver.

– Jeg sjekket ikke fru Obamas taler. Det var min feil, og jeg er fryktelig lei for kaoset jeg har skapt for Melania og for Trump-familien, samt for fru Obama. Det var ikke vondt ment, sier taleskriveren i et brev offentliggjort av Trumps valgkampstab.

Plagiatanklagene har fullstendig dominert mediedekningen av Republikanernes landsmøte, som startet mandag i Cleveland i delstaten Ohio. Trumps stab har avvist alle anklager om plagiat og sier likhetene mellom de to talene var tilfeldig. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.