Møtet skal ledes av statsminister Angela Merkel, opplyser hennes stabssjef, Peter Altmaier. Han sitter i rådet sammen med Merkel, forsvarsminister Ursula von der Leyen, visestatsminister Sigmar Gabriel, utenriksminister Frank-Walter Steinmeier, justisminister Heiko Maas, finansminister Wolfgang Schäuble og utviklingsminister Gerd Müller.

Stabssjefen til Tysklands statsminister Angela Merkel påpeker at skytingen i München skjer på femårsdagen for angrepene som kostet 77 mennesker livet i Oslo og på Utøya.

– I dag er det femårsdagen for den fryktelige massakren i Norge, der unge mennesker, studenter ble drept av en norsk borger, sier Peter Altmaier i et intervju med den tyske fjernsynskanalen ARD i forbindelse med skytingen i München.

Han utdyper ikke dette og sier ikke noe mer som antyder at det er forbindelse mellom de to tragediene.

På spørsmål om hvorvidt fredagens angrep i München kunne vært forhindret, svarer Altmaier at «absolutt sikkerhet kan bare oppnås i en stat med total overvåking, og ingen ønsker seg det».

– Det vil være det motsatte av vår frie, vesteuropeiske livsstil, sier Altmaier. Han legger samtidig til at fredagens hendelse er en påminnelse om at man ikke kan snakke bort faren og at det derfor er viktig å gi sikkerhetstjenestene de nødvendige verktøyene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.