En 18 år gammel mann skjøt og drepte ni personer før han tok sitt eget liv fredag kveld. Han brukte en pistol som han ikke hadde lisens for. Myndigheten undersøker hvordan 18-åringen har fått tak i våpenet, til tross for tegn på at slet med psykiske problemer.

– Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å begrense og strengt kontrollere tilgangen på dødelige våpen, sier Gabriel, som er partileder i SPD, til tyske aviser.

Innenriksminister Thomas de Maizière fra koalisjonspartner CDU sier til Bild am Sonntag at han planlegger en gjennomgang av våpenlovene i lys av det som skjedde i München for å se om det er behov for forandringer. Han sier våpenlovene er svært strenge, noe han synes er bra, men at det springende punktet nå er hvordan 18-åringen fikk tak i pistolen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om skytingen i München:

Naboer om gjerningsmannen i München: – Han var rolig og likte dataspill

Borgermesteren i München erklærer sørgedag

Tysk politi tror gjerningsmannen var psykisk syk

Politiet: Skytteren var en tysk-iransk ung mann