Innenriksminister Joachim Herrmann sier 27-åringen kom til Tyskland for to år siden og søkte asyl. Søknaden ble avslått for et år siden, men mannen hadde fått midlertidig opphold i Tyskland og bodde i en kommunal leilighet.

Ifølge Herrmann har mannen forsøkt å ta livet av seg to ganger tidligere, og han har derfor vært innlagt på et psykiatrisk sykehus.

Ingen livstruende skadd

Tolv personer ble skadd i eksplosjonen, som skjedde like etter klokken 22 søndag kveld. Tilstanden beskrives som alvorlig for tre av de skadde, men ingen skal være livstruende skadd.

Visepolitimester Roman Fertinger sier det er blitt sikret spor i løpet av natten. Det er også tatt opp vitneforklaringer. Politiet vet foreløpig ikke hvilket miljø den antatte gjerningsmannen tilhørte eller hvordan han har fått tak i sprengstoff. Innenriksminister Herrmann sier det er viktig at det blir gjennomført en grundig etterforskning av angrepet, som han mener kan forsterke folks frykt.

– Det er uhyrlig at noen misbruker asylinstituttet med en slik forakt for andre mennesker. Alt må gjøres for å hindre at dette ikke griper om seg, sier ministeren.

Myndighetene forsøker å avklare om eksplosjonen var et islamistisk motivert angrep, noe Herrmann sier ikke kan utelukkes. Statsadvokat Michael Schrotberger sier det blir viktig å kartlegge hvem gjerningsmannen hadde kontakt med.

Avvist

Det ble først opplyst at eksplosjonen skjedde i en vinbar i sentrum av den bayerske byen, men ordføreren sier det skjedde ved inngangen til en utendørskonsert med et publikum på rundt 2.500 mennesker. Mannen forsøkte å komme seg inn på konserten, men ble avvist fordi han ikke hadde billett.

En polititalsmann sier mannen som døde, hadde en ryggsekk. Politiet tror han hadde bomben i denne sekken og at han handlet alene.

Rundt 200 politifolk og 350 redningsarbeidere deltok i den omfattende aksjonen etter at bomben gikk av.

Flere angrep

Det pågår for tiden en musikkfestival i Ansbach, og det er mange tilreisende til byen.

Bayern og Tyskland har den siste tiden vært åsted for flere oppsiktsvekkende angrep. Fredag kveld ble ni personer skutt og drept i München av en 18-åring som deretter tok sitt eget liv.

I Würzburg angrep en 17 år gammel gutt flere togpassasjerer med øks sist mandag, og søndag kveld ble en kvinne drept med machete i byen Reutlingen i Bayerns nabodelstat Baden-Württemberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ledere fra hele verden fordømmer München-massakren
 

Mørke merke­dager dnPlus (DN+)

Terrorens kilder dnPlus  (DN+)