Turnbull sammenligner dette med tilsvarende straffer for seksualforbrytere, melder Reuters.

– Tiltakene vi nå varsler er laget for å hindre terrorisme og forsikre at nasjonen og folket er sikre. Det vil være et reelt insentiv til personer som er dømt for terrorlovbrudd til ikke å drive med ekstremistisk virksomhet, sier Turnbull.

På en pressekonferanse sammen med Turnbull mandag, sier riksadvokat George Brandis at domstolen skal ha kontroll med bruken av tidsubestemt straff, og at det skal tas hensyn til medisinske og psykiatriske vurderinger og den innsattes atferd i fengselet.

Australia har vært åsted for flere angrep utført av «ensomme ulver» de siste årene, inkludert en gisseltaking på en kafé som endte med at to gisler og gjerningsmannen ble drept.

Ifølge landets immigrasjonsminister har rundt 100 personer reist fra Australia for å slutte seg til organisasjoner som ekstremistgruppen IS. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Minister: – Gjerningsmannen var en 27 år gammel syrer

 
Ledere fra hele verden fordømmer München-massakren

Mørke merke­dager dnPlus (DN+)

Terrorens kilder dnPlus  (DN+)