De har funnet medikamenter på rommet til den avdøde gjerningsmannen, men resultatene fra de teknologiske testene og obduksjonen er ikke klare. Dermed er det fremdeles uvisst om han hadde tatt medisinene sine da han gjennomførte angrepet fredag.

Ble mobbet

18-åringen som er identifisert som David Sonboly skal ha blitt mobbet av klassekameratene for fire år siden. Etterforskerne mener også at han var besatt av massedrap og voldelige dataspill.

Videre viser den foreløpige etterforskningen at han gikk i legebehandling fram til forrige måned, juni. De psykiske problemene med angst og depresjon begynte å utvikle seg i 2015. Gutten ble innlagt i to måneder og fikk videre oppfølging ved en poliklinisk avdeling.

Søndag opplyste tysk politi at en 16 år gammel gutt er tatt inn til avhør i forbindelse med angrepet. Gutten, som er av afghansk opprinnelse og en venn av Sonboly, skal muligens ha visst om planene hans.

En gjennomgang av en PC og annet materiale som ble funnet hjemme hos Sonboly tyder på at han hadde planlagt massakren i ett år.

Flere angrep

Flere hundre mennesker var søndag samlet utenfor kjøpesenteret der angrepet skjedde for å minnes ofrene. Like etter kom det meldinger om et nytt angrep, der en 27 år gammel syrisk asylsøker med midlertidig opphold hadde sprengt seg selv i Ansbach i Bayern.

Tolv personer ble såret, ingen av dem livstruende. Gjerningsmannen i Ansbach skal også ha vært innlagt på psykiatrisk sykehus etter to tidligere selvmordsforsøk.

Mandag for en uke siden angrep en 17 år gammel gutt flere togpassasjerer i Würzburg med øks og kniv og sist søndag kveld ble en kvinne drept med machete i byen Reutlingen i Bayerns nabodelstat Baden-Württemberg.

Skaffet våpen via internett

Etter angrepet i München tok Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel raskt til orde for å skjerpe de tyske våpenlovene.

– Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å begrense og kontrollere tilgangen på dødelige våpen, sa Gabriel, som er partileder i partiet SPD, til tyske medier.

Imidlertid skriver tyske aviser søndag at pistolen 18-åringen brukte under massakren, var skaffet til veie via det såkalt mørke nettet, den delen av internett der nettsidene ligger på servere med skjult IP-adresse. (©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.