– Vi vil angripe enhver båt som nærmer seg den libyske kysten uten at det på forhånd er inngått en avtale med Det nasjonale oljeselskapet i Benghazi, sier general Abdulrazzaq al-Nadhouri, som leder styrkene som er lojale mot den parallelle regjeringen i byen Tobruk øst i landet.

I likhet med mange andre institusjoner i Libya ble landets nasjonale oljeselskap splittet i to da de to rivaliserende regjeringene vokste fram. Det nasjonale oljeselskapet i Benghazi viser til den delen av selskapet som er under Tobruk-regjeringens kontroll.

Trusselen kommer etter at FNs utsending til Libya, Martin Kobler, inngikk en avtale med Ibrahim al-Jadhran om å åpne oljeterminaler som har vært stengt. Al-Jadhran leder en milits som har fått i oppgave å vokte landets oljeanlegg, og som er lojal mot den FN-støttede regjeringen i Tripoli.

Avtalen er ment å få fart på oljeeksporten som har vært hardt rammet siden Muammar Gaddafi ble styrtet i 2011.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Pr-veteranene tjener millioner. Det imponerer ikke pr-nestor Hans Geelmuyden dnPlus  (+)

«Nyhetsunnvikerne besitter så lav kunnskap at det er grunn til bekymring...»

Prosafe varsler betydelige bemanningsreduksjoner

87 millioner kroner i minus for VGTV  

Anbefalt av DNtv:

Sanders buet på av sine egne da han ba om støtte til Clinton
Bernie Sanders sine tilhengere er illsinte etter e-post-lekkasjene som angivelig viser at ledere i demokratenes nasjonalkomité forsøkte å undergrave kandidatens valgkamp for å bli partiets presidentkandidat.
01:19
Publisert:

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.