Sylvester Stallones hardtslående rollefigur, bokseren Rocky Balboa, kom fra landsmøtebyen Philadelphia. Onsdag kveld fremsto Joe Biden som en hardtslående politisk slugger, som – om enn i mer overført betydning – langet ut mot republikanernes presidentkandidat. Visepresidenten lar seg ikke imponere av Trumps slagord om å gjenreise USAs storhet.

– Han har ikke peiling på hva som gjør Amerika stort. Han har faktisk ikke peiling i det hele tatt. Han sier han bryr seg om middelklassen? Ærlig talt. Det der er nonsens. Han har ikke peiling på middelklassen. Ikke peiling, lød ett av Bidens indignerte utfall.

Derimot hadde den avtroppende visepresidenten noen egne tanker om USAs storhet.

– Vi er Amerika, det er ingen over oss, og vi eier mållinjen. Vi er ikke lettskremte, vi bøyer oss ikke, og vi lar oss ikke knekke. Vi er Amerika!, avsluttet Biden til jubel fra en fullsatt landsmøtearena.

Kaine aksepterte

Senator Tim Kaine aksepterte onsdag kveld formelt nominasjonen som demokratenes visepresident.

I den siste timen på landsmøtets tredje dag var det Kaines tur til å innta podiet. Han åpnet med å takke kona og de tre barna sine og fortalte om sønnen Nat, som er marineinfanterist.

– For to dager siden ble han sendt til utlandet for å beskytte og forsvare de NATO-allierte som Donald Trump mener vi bør overlate til seg selv. Semper Fi, Nat, sa Kaine og hilste til sønnen med kortversjonen av det latinske mottoet til US Marines: Semper fidelis – Alltid trofast. Deretter tok han formelt imot partiets nominasjon.

– Jeg aksepterer ydmykt partiets nominasjon til å bli den neste visepresidenten.

Byttet språk

Kaine snakket deretter om troens betydning i livet hans og hvordan han etter endt skolegang følte et sterkt behov for å bidra til sosial rettferdighet. Han tok derfor et sabbatsår og jobbet frivillig med jesuittprester i Honduras.

– Der lærte jeg folkets verdier: tro, familie og arbeid, sa Kaine på spansk. Flere ganger gjennom talen slo han over på språket han lærte da han jobbet i det mellomamerikanske landet. Det var også på spansk han minnet salen om at «vi er alle amerikanere» – «somos americanos todos». Flere har påpekt at nettopp det at Kaine snakker spansk kan øke Hillary Clintons appell blant spansktalende amerikanere.

Han snakket også om personer han kjente, som egentlig er republikanere, men som nå stemmer demokratisk fordi partiet som engang var Abraham Lincolns, har gått for langt.

– Hvis det er noen der ute som leter etter Lincolns parti, har vi rom for dere her i Det demokratiske partiet.

– Ikke tro på Trump

Kaine brukte også mye tid på å gå etter Trump og hans gjentatte bruk av frasen «…, tro meg». Selv er han på ingen som helst måte villig til å ta Trump på ordet og tro blindt på ham. Da han avsluttet en tirade med å spørre salen om de trodde på Trump, var svaret et rungende «nei!».

– Dere kan ikke tro ett eneste ord som kommer ut av Trumps munn.

Hillary er klar

En han dermed har full tillit til er hans egen sjef og kvinnen som kan bli USAs neste president.

– Vi må velge en person vi vet vi kan stole på. Det kan vi med Hillary Clinton. Hun har erfaring og kunnskap, og hun er klar. Hun er klar til å kjempe, hun er klar til å vinne og hun er klar til å lede, avsluttet Kaine før han takket for seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en
 

Trump ber Russland lekke Clintons eposter