Kranglingen mellom Sør-Korea og Nord-Korea har vært en føljetong i mange år.

I mars svarte Nord-Korea på FNs nye sanksjoner mot landet med nye trusler om krig og med å oppheve alle våpenhvileavtaler med Sør-Korea.

Nylig kom Nord-Korea med en advarsel om uspesifiserte «fysiske» tiltak som svar på USAs planer om utplassere avanserte reakettforsvarssystemer i Sør-Korea i løpet av neste år.

Men beskyldningen som Sør-Korea kom med overfor Nord-Korea på onsdag er helt ny - nemlig å sende propaganda med flaskepost, skriver nyhetsbyrået Ap.

Hevder de vant Koreakrigen

I elven Han som flyter gjennom Sør-Korea og munner ut i havet nær grensen til Nord-Korea, oppdaget militæret i Sør-Korea før helgen dusinvis av plastposer med rundt 20 flygeblad i hver.

Flygebladene inneholdt ifølge Ap trusler om rakettangrep og gjentagelser av gammel propaganda om at Nord-Korea vant Koreakrigen som pågikk fra 1950 til 1953. Sannheten er at ingen vant.

Ifølge en talsmann for det sørkoreanske forsvaret kan en forklaring til Nord-Koreas nye flytende propagandametode være at motvind har gjort det vanskeligere å benytte såkalte propagandaballonger fra nord til sør denne sommeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ny toppstilling for Kim

 
Beskylder Nord-Korea for hvitvasking dnPlus (DN+)

Kim: – Nord-Korea har miniatyrisert atomstridshoder