I årets seks første måneder kom det nesten 33 millioner besøkende til Spania, noe som er en økning på 11,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Den største gruppen kommer fra Storbritannia, mens tyskere og franskmenn inntar andre og tredje plass, ifølge offisiell statistikk.

Den mest populære spanske regionen er Catalonia i nordøst, men Kanariøyene og øyer som Ibiza og Mallorca opplever også stor tilstrømming.

I 2015 kom litt over 68 millioner utlendinger på besøk til Spania, noe som gjør landet til det tredje mest besøkte landet i verden. Når året er omme, er det ventet ny rekord.

Portugal opplever også stor tilstrømming. I 2015 reiste 10,2 millioner utenlandske turister til landet, noe som var ny rekord. I år er det ventet enda flere.

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Elektrisk stemning i Philadelphia i natt: – Oppgjørets time er kommet

Petter Stordalen og Varner-brødrene bygger ny hotellgigant (DN+)

- Sluttpakken gjorde at jeg kunne oppfylle en drøm  

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.