Ingen steder i Europa, og neppe i hele verden, er det tettere mellom dollarmillionærene enn i Monaco, viser en undersøkelse som er foretatt av WelthInsight på oppdrag av det amerikanske magasinet Spears.

Antall dollarmillionærer i lilleputtstaten har økt med seks prosent sammenlignet med forrige undersøkelse for to år siden, noe som innebærer at nesten en tredjedel av innbyggerne kan smykke seg med denne betegnelsen, skriver CNN Money.

WelthInsight har definert dollarmillionærer som personer som innehar eiendeler og investeringer utenom primærboligen til en nettoverdi på minst en million dollar, tilsvarende rundt 8,4 millioner kroner.

Etter Monaco på topp over byer i Europa med mange dollarmillionærer kommer Zürich (24,3 prosent av innbyggerne er dollarmillionærer), Genève (17,7 prosent) og London (3,4 prosent).

Oslo på vei opp

Neste by på listen er Oslo som med årets femteplass hopper to plasser fra forrige rangering.

Ifølge undersøkelsen kan 2,9 prosent av innbyggerne i Norges hovedstad, nesten hver 30, kalle seg dollarmillionær.

Etter Oslo følger Frankfurt (2,7 prosent), Amsterdam (2,7 prosent), Firenze (2,5 prosent) og Roma (2,4 prosent).

Vi må ned på 15. plass for å finne neste nordiske by på dollarmillionær-rangeringen. Der troner Stockholm som kan skilte med at 1,8 prosent av innbyggerne er gode for over 8,4 millioner kroner utover verdien av egen bolig.

I en undersøkelse fra 2013 utført av Bloomberg var landene med størst andel dollarmillionærer blant husholdningene Qatar, Sveits og Kuwait.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus (DN+)


Goldman Sachs ser risiko for «betydelige boligpriskorreksjoner» i Skandinavia

Er du «Nyhetsunnviker» eller «Nyhetssøker»?