Analytikere hadde på forhånd spådd en vekst på kun 0,2 prosent i perioden fra april til juni, langt mindre enn i årets tre første måneder da veksten lå på 0,7 prosent.

Tysklands eksportindustri og forbruket innenlands er de viktigste drivkreftene bak veksten, opplyste landets statistiske byrå Destatis fredag.

Ifølge Nordeas sjefanalytiker for Europa, Holger Sandte, gjenspeiler tallene at det går tregt i tysk industriproduksjon, samt at aktiviteten i byggesektoren er redusert etter et særdeles godt første kvartal.

– Alt i alt er de grunnleggende forholdene robuste, men veksten i Europas største økonomi er ikke sterk nok til at den kan fungere som et ekte lokomotiv for vekst i eurosonen som helhet, skriver Sandte i en kommentar.

Han forventer fortsatt lav vekst, muligens enda lavere, i annen halvdel av 2016. Det skyldes blant annet en forventning om lavere etterspørsel etter tyske industriprodukter i en rekke land, ikke minst i Storbritannia.

Les også:
Utbyttefest for gründertrio dnPlus
Nær dobling for Bank Norwegian
Nå er døtrene dollarmilliardærer

Anbefalt fra DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Podcast: Er Pokémon Go vår tids Tamagotchi? TV 2s høye spill. Og er bunnen nådd for norsk økonomi?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.