BNP i eurosonen var opp 0,3 prosent i andre kvartal 2016, sammenlignet med foregående kvartal. På årsbasis var BNP-veksten opp 1,6 prosent, viser sesongjustert statistikk fra EUs statistikkorgan Eurostat fredag.

Det var ventet en oppgang på 0,3 prosent sekvensielt og en oppgang på 1,6 prosent over året, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

I første kvartal var tilsvarende vekst 0,6 prosent.

Industriproduksjon

Industriproduksjonen i eurosonen var opp 0,6 prosent på månedsbasis i juni. På årsbasis var industriproduksjonen opp 0,4 prosent, ifølge statistikk fra Eurostat fredag.

På forhånd var industriproduksjonen ventet å være opp 0,5 prosent på månedsbasis og opp 0,7 prosent på årsbasis, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Forrige måneds industriproduksjon ble ikke revidert fra en nedgang på 1,2 prosent på månedsbasis. På årsbasis ble industriproduksjonen revidert fra en oppgang på 0,5 prosent til en oppgang på 0,3 prosent.

Les også:
Spetalen-aksje opp over 110 prosent
Så lett mener hun det er å jobbe 130 timer i uken
Feilsendt e-post sendte oljeprisen opp

Anbefalt fra DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Podcast: Er Pokémon Go vår tids Tamagotchi? TV 2s høye spill. Og er bunnen nådd for norsk økonomi?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.