Konsensusanslagene tyder ifølge økonomer ikke på at forbruket fikk noen knekk i juli.

Såkalte myke data har allerede vist at fremtidstroen i husholdninger og bedrifter fikk seg en knekk etter britenes nei til EU. Fra juni til juli falt forbrukertilliten med et drøyt standardavvik, som er det største fallet siden oktober 1989.

«Stemningen i tjenesteytende bedrifter falt i relative termer like mye. I dag får vi vite om husholdningenes optimismeknekk også ga seg utslag i redusert forbruk i forrige måned. Konsensusforventningene tyder imidlertid ikke på det», skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Nordea Markets fremholder at et kraftig fall i forbrukertilliten kan antyde at forbrukeren er blitt mer forsiktig, men at konsensus for torsdagens tall er en forsiktig korreksjon opp etter en svak juni.

- Viktig indikator

«Detaljhandelen er en viktig indikator for privat forbruk og dermed innenlandsk etterspørsel. Om veksten i innenlandsk etterspørsel holder seg opp er helt avgjørende for om britene unngår en resesjon eller ikke» skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Etter onsdagens publisering av referatet fra seneste rentemøte i den amerikanske sentralbanks markedskomite (FOMC) venter både Nordea og DNB at første renteheving i USA kommer på desember-møtet i Federal Reserve.

«Referatet fra FOMC-møtet avslørte en splittet komite, men det er «vente og se»-gjengen som dominerer forhandlingene. Mer enn i tidligere år er komitéen opptatt av forhold utenfor USA. Komitéen lot seg berolige av de begrensede reaksjonene i markedet etter Brexit, men uttrykte bekymring for helsetilstanden i europeiske banker, Kinas valutakurspolitikk og for utsiktene for veksten i verdensøkonomien mer generelt», sier DNB Markets i sin morgenrapport.

Kronen er torsdag morgen styrket med om lag fire øre mot euro, til 9,2526, sammenlignet med nivået den var på da Oslo Børs stengte onsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom styrket med rundt fem øre, til 8,1787.

Euro er styrket til 1,1314 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1273 dollar ved stengetid for markedet i New York onsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet onsdag på 1,02 prosent, mot 1,05 prosent foregående handelsdag.

Les også:

Marine Harvest leverer rekordhøyt resultat

- I dag har vi nådd en balanse. Det er en milepæl

Tidal-topp vil bli P3-redaktør  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.