For første gang siden 2009 vil boligprisene i London til neste år falle, anslår Countrywide, som er Storbritannias største eiendomsmeglerforetak. Det skriver Bloomberg News mandag.

Ifølge prognosen øker boligprisene i den britiske hovedstaden med 3,5 prosent i år, før de faller med 1,25 prosent til neste år.

Anslagene er oppdatert i kjølvannet av folkeavstemningen om britisk EU-utmelding i slutten av juni. I desember ifjor anslo Countrywide en boligprisoppgang i London på 4,0 prosent både i år og til neste år, skriver Bloomberg News.

Boligprisene i London i juli økte i den svakeste takten på tre år, ifølge en undersøkelse blant eiendomsmeglere, skrev nylig Marketwatch. Også her ble det anslått boligprisfall til neste år, ifølge nyhetstjenesten.

Så langt har riktignok ikke konsekvensene av brexit vist store utslag i britisk økonomi. I forrige uke kom detaljhandelstallene, som på forhånd ble omtalt som de første «harde» nøkkeltallene etter folkeavstemningen. Tallene overrasket markedsaktørene og viste at shoppelysten i Storbritannia ikke har avtatt den seneste tiden.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert: