Sarkozy vil offentliggjøre kandidaturet sitt i sin nye bok «Tout pour la France» (Alt for Frankrike), som kommer i salg på onsdag, skriver blant andre avisen Le Figaro.

Den konservative Sarkozy var Frankrikes president fra 2007 til 2012, og tidligere i sommer kunngjorde han at han ville gå av som leder for partiet Republikanerne for å stille som presidentkandidat.

Sarkozy stilte til gjenvalg i 2012, men tapte mot François Hollande.

Det franske presidentvalget skal etter planen finne sted våren 2017. Det er allerede 13 andre medlemmer av Republikanerne som har kunngjort at de ønsker å stille som presidentkandidat. Sarkozy må dermed kjempe mot disse under partiets nominasjonsvalg i november.

Den sterkeste utfordreren antas å bli tidligere statsminister Alain Juppé. ©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.