– Mine eposter er så kjedelige. Vi har alt offentliggjort 30.000 eposter, så hva gjør vel noen flere fra eller til, sa demokratenes presidentkandidat da hun var gjest hos Jimmy Kimmel hos TV-stasjonen ABC mandag.

USAs føderale politi FBI har tidligere gransket Hillary Clintons bruk av en privat epostserver mens hun var utenriksminister i årene 2009 til 2013 og konkluderte med at hun hadde opptrådt «ekstremt skjødesløst», men ikke lovstridig.

Flere eposter

Saken mot Clinton er formelt avsluttet, men FBI har nå kommet over ytterligere 14.900 eposter som skal granskes og offentliggjøres før valget i november.

Clinton tar dette med stor ro, og det samme gjør støttespillerne hennes.

– Disse stadige dryppene betyr ingenting. Det har dryppet lenge, sier Ohio-demokraten Gerald Austin til Bloomberg News, som tror velgerne for lengst har bestemt seg.

– Kriminell

Clinton politiske motstandere, med republikanernes presidentkandidat Donald Trump i spissen, er av en annen oppfatning og anklager henne for å ha holdt tilbake epostene for å skjule et uheldig samrøre mellom utenriksdepartementet og Clinton-familiens stiftelse.

– Etter hvert som bevisene har blitt offentlige de siste månedene, har jeg blitt stadig mer sjokkert over det enorme omfanget av Hillary Clintons kriminalitet, sa Trump mandag.

– Med sine handlinger har hun ødelagt og skjemt ut et av de viktigste departementene vi har, faktisk et av kun fire departementer som omtales i den amerikanske grunnloven, sa Trump.

Formannen i Republican National Committee, Reince Priebus, fulgte opp kritikken.

– Clinton ser ikke ut til å være i stand til å snakke sant, sier han.

Før valget

Utenriksdepartementet skal nå granske innholdet i de 14.900 epostene for å fastslå hvor sensitivt inneholdet er.

Den føderale dommeren James Boasberg har i en kjennelse samtidig slått fast at epostene skal offentliggjøres innen presidentvalget 8. november.

Organisasjonen Judicial Watch har tidligere gått rettens vei for å få innsyn i Clintons eposter og offentliggjorde mandag 725 sider med epostutveksling.

Den konservative organisasjonen hevder epostene dokumenterer hvordan hun utnyttet rollen som utenriksminister for å sikre bidrag til Clinton-familiens stiftelse.

Solgte innflytelse

– Disse nye epostene viser at Hillary Clinton utnyttet sin stilling og solgte tjenester til Clinton-stiftelsens bidragsytere. Det trengs en seriøs og uavhengig gransking for å fastslå om hun og andre brøt loven, hevder lederen for Judicial Watch, Tom Fitton.

En talsmann for amerikansk UD, Mark Toner, avviser at epostene som ble offentliggjort dokumenterer kritikkverdig samrøre.

– Vi har ikke sett noe som impliserer noen form for uheldige forbindelser, sier Toner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert: