Det opplyser den tyrkiske statsministerens kontor i en pressemelding.

– Den tyrkiske hæren og den internasjonale koalisjonens luftstyrker har satt i gang en militæroperasjon med mål om å fjerne terroristorganisasjonen Daesh fra Jarablus-distriktet i Aleppo-provinsen, heter det meldingen, som bruker den arabiske forkortelsen for ekstremistgruppen IS. Ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu startet offensiven i 4-tiden lokal tid natt til onsdag.

Tyrkiske styrker skjøt tirsdag med artilleri inn i Syria for andre dag på rad. Samtidig ble det meldt at rundt 1.500 tyrkiskstøttede syriske opprørere sto klare til å gå inn i Syria fra tyrkisk side for å drive IS ut av Jarablus.

Tirsdag kveld fikk alle innbyggerne i den tyrkiske småbyen Karkamis order om å forlate byen og områdene rundt, rett over grensa for Jarablus. Evakueringen skjer av sikkerhetsmessige årsaker etter flere rakettangrep, meldte tyrkiske medier.

Jarablus er den eneste gjenværende grensepasseringen som direkte knytter IS til veinettet i Tyrkia. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

– Tilbake til at det fundamentale styrer

- Den viktigste grunnen til at det har gått så svakt

- Markedene vil lete med lys og lykte  

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 

Anbefalt av DNtv:

 

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.