Moody's viser til at påtalemyndigheten skal granske hoveddommeren i den polske forfatningsdomstolen, og at regjeringspartiet PiS nekter å akseptere avgjørelser fra landets øverste domstol.

– Dette er negativt for Polen fordi det forsterker en konstitusjonell krise som begynte sent i fjor og vil sannsynligvis øke spenninger med EU. Det medfører høyere risiko for videre svekking av investeringsklimaet, sier Moody's.

Byrået sier det allerede ser tegn til denne «krisen», etter at investeringene falt med 2,2 prosent i første kvartal i år, sammenlignet med i fjor.

I mai satte Moody's ned Polens finansielle utsikter fra stabil til negativ.

Etter at det nasjonalkonservative partiet PiS vant valget i Polen i fjor, har landet innført omstridte lovendringer. EU og andre kritikere har gitt landet advarsel om å endre vedtakene som angår landets grunnlovsdomstol.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: