Det føderale politiet i Brasil ber om at det tas ut en ny korrupsjonstiltale mot landets tidligere president, Luiz Inacio Lula da Silva.

Politiet har fredag bedt om at det reises korrupsjonstiltale mot Lula og hans kone i forbindelse med svindel med en luksusleilighet i byen Guaruja.

Samme dag skriver den brasilianske avisa Estado de S. Paulo at politiet i byen Curitiba i delstaten Paraná beskylder Lula og hans kone for å ha mottatt over 700.000 dollar, rundt seks millioner kroner, fra et byggefirma i forbindelse med leiligheten.

Påtalemyndigheten skal se på saken, og vurdere om de vil opprette sak mot ekspresidenten.

Lula er allerede tiltalt for prøve å hindre etterforskningen av korrupsjonssaken tilknyttet det statlige oljeselskapet Petrobras. Den tidligere presidenten er sammen med fem andre tiltalt for å ha prøvd å betale en tidligere Petrobras-sjef – med mål om at sjefen skulle holde tett overfor politiet.

Petrobras-skandalen regnes som en av verdens største korrupsjonssaker. Rundt 200 personer, blant dem flere politikere og næringslivstopper, er så langt tiltalt i saken etter at opprullingen av skandalen begynte i 2014. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.