- Ti minutter før arrangementet skulle begynne, sa en av Donald Trumps medhjelpere til meg at «Donald kommer til å introdusere deg».

Det forteller Nigel Farage under et program på den britiske radiokanalen LBC søndag.

Farage er tidligere leder for det innvandrings- og EU-kritiske partiet United Kingdom Independence Party (Ukip), og var en viktig årsak til at britene stemte seg ut av EU i brexit-avstemningen 23. juni.

Gav Trump sin støtte

Onsdag forrige uke kom den avgåtte partilederen igjen i medienes søkelys.

På en scene i byen Jackson i Mississippi stod han nemlig side ved side med Donald Trump og gav sin fulle støtte til republikanske presidentkandidaten.

– Jeg ville ikke ha stemt på Hillary Clinton om dere betalte meg for det, sa Farage ifølge NTB til de entusiastiske Trump-tilhengerne.

Skulle bare på guvernørbesøk

Men det var langt fra var planen at Farage skulle ende opp som en del av Trumps valgkampturné i Mississippi.

- Jeg ble invitert av guvernøren i Mississippi for å snakke til hans republikanske parti om brexit. Guvernøren og hans medarbeidere var store brexit-tilhengere og mener det var den første store seieren mot de politiske kreftene som har dratt oss inn i uendelige kriger, sier Farage i det direktesendte radiointervjuet.

 

Farage forteller videre at han dro til Mississippi i den tro at han skulle få seg noen rolige sommerdager.

- Så fikk jeg vite at Donald Trump skulle komme til byen, og at det skulle være et valgkamparrangement, sier Farage.

Endring i planene

Den tidligere Ukip-lederen ble spurt om han kunne være en av de innledende oppvarmerne, før Donald Trump gikk på scenen.

Men ti minutter før Farage skulle snakke, fikk han altså beskjed om at det var en endring i planene.

To eksentriske politikere var samlet på samme scene da britiske Nigel Farage gav sin støtte til Donald Trump under valgarrangemenget i byen Jackson i Mississippi sist onsdag. Foto: Jonathan Bachman/Getty Images/
To eksentriske politikere var samlet på samme scene da britiske Nigel Farage gav sin støtte til Donald Trump under valgarrangemenget i byen Jackson i Mississippi sist onsdag. Foto: Jonathan Bachman/Getty Images/ (Foto: Afp)

Trump var med andre ord oppvarmeren for Farage, som opprinnelig hadde dratt til Mississippi for å slappe av.

- Det var en gøy ting å gjøre. Det som var veldig interessant, er at presidentvalget i USA på mange måter er et speilbilde av debatten vi hadde i forbindelse med brexit-avstemningen her hjemme, forteller Farage i radiointervjuet.

- Nasjonalt demokrati betyr noe

Han viser til Hillary Clinton som en som representerer etablissementet og «status quo» - noe som ikke er positive egenskaper i Farages øyne.

Selv om Farage delte scenen med Trump og gav ham sin støtte, legger han i radiointervjuet ikke skjul på at Trump også er kontroversiell.

- Trump har sagt noen ting i løpet av de siste månedene som har satt oss alle litt ut, men Trump sier at ting må endre seg og at nasjonalt demokrati virkelig betyr noe.

- Dere kan slå meningsmålingene

Trump har i hele sommer gjort det dårlig på meningsmålingene. Etter brexit-seieren, vet Farage at det ikke trenger å være grunn til bekymring.

Det kom som en stor overraskelse på de fleste at britene endte opp med å stemme nei til EU. Farage oppfordret derfor Trump-tilhengerne under onsdagens valgarrangement til ikke å gi opp.

– Dere kan gå ut og slå meningsmålingene, dere kan slå kommentatorene, dere kan slå Washington, sa Farage, ifølge NTB.

I helgen kom det nye enkeltmålinger som viser at Hillary Clintons forsprang har skrumpet inn. Hun har likevel en solid ledelse på snittet av alle meningsmålinger, viser tall fra RealClearPolitics.

 

Tidslinje: Donald Trumps liv og karriere

 

 

Les også:

Hevder det blir tatt ut tiltale mot Sør-Afrikas finansminister

Akutt kokkemangel i Sverige  

ONS fokuserer på overganger i oljebransjen  

Minstepensjonistene får mer  

 

Se DNTV:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.