- Jeg beordrer alle våre kommandører og enheter og alle våre krigere til endelig å legge ned våpnene og avslutte fiendtlighetene mot den colombianske staten fra midnatt i kveld, sier leder Rodrigo Londoño, også kjent som Timoleón «Timochenko» Jiménez, i Colombias væpnede revolusjonære styrker (FARC) i en uttalelse søndag kveld lokal tid.

Han skriver på Twitter at fred «er i ferd med å bli virkelighet».

- Aldri mer skal foreldre begrave sine sønner og døtre som er drept i krigen, sier han.

Fredsavtale i havn

Ledelsen i FARC skal møtes i midten av september for å ratifisere fredsavtalen som ble inngått med regjeringen onsdag forrige uke. Lederne skal også meisle ut en politisk strategi for framtiden.

Rundt 200 delegater skal delta på konferansen i San Vicente del Caguan 13. til 19. september, blant dem 29 medlemmer av FARCs sentralkommando. Flere utenlandske representanter som ikke er navngitt, er også invitert. I tillegg er medier invitert, noe som er svært uvanlig.

Fredsavtalen skal godkjennes i en folkeavstemning 2. oktober.

Leverer våpen

Kunngjøringen av våpenhvilen blir fulgt av en seks måneder lang demobiliseringsprosess. Opprørere skal levere sine våpen på samlingspunkt som er overvåket av FN. Forsvarsminister Luis Carlos Villegas sier at det opprettes «korridorer» til disse punktene for opprørere fra mandag.

Totalt 260.000 personer er drept, 45.000 er savnet og 6,9 millioner mennesker har måtte forlate sine hjem på grunn av konflikten.

Norge og Cuba har spilt viktige roller som tilretteleggere for de langvarige fredsforhandlingene.

Les også:

Hevder det blir tatt ut tiltale mot Sør-Afrikas finansminister

Akutt kokkemangel i Sverige  

ONS fokuserer på overganger i oljebransjen  

Minstepensjonistene får mer  

Se DNTV:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.