Irland hadde i fjor et underskudd på statsbudsjettet på i underkant av 5 milliarder euro.

Nå har EU-kommisjonen konkludert med at Apple må betale straffeskatt på opp mot 13 milliarder euro til Irland, pluss renter. Summen tilsvarer rundt 120 milliarder kroner.

Det er nok til å gi irene et solid overskudd på statsbudsjettet og tilsvarer omtrent det landet brukte på sitt helsevesen i fjor.

Peter Vale, en skatteekspert i selskapet Grant Thornton, beregner samtidig at summen kan stige til hele 19 milliarder euro på grunn av rentene.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: