Det hvite hus' talsmann Josh Earnest sier Apple kan trekke skatten EU krever tilbakebetalt, fra det beløpet selskapet skylder amerikanske myndigheter. Det vil i så fall ikke være rettferdig overfor amerikanske skattebetalere, sier president Barack Obamas talsmann.

Isteden ber Earnest nå EU om å samarbeide for å lage et rettferdig internasjonalt skattesystem.

– Vi er bekymret for en ensidig tilnærming. Denne straffen kan undergrave fremgangen vi har hatt med å sammen med europeerne gjøre det internasjonale skattesystemet rettferdig, sier han.

Han vil ikke uttale seg om EUs bekymringer for konkurransevilkårene i Europa, men uttaler at Obama vil forsikre seg om at amerikanske bedrifter og skattebetalere behandles rettferdig.

EU-kommisjonen har konkludert med at Apples datterselskap i Irland hadde betalt så lite skatt at det i praksis utgjorde ulovlig statsstøtte.

Finansdepartementet i USA uttalte tidligere tirsdag at de er sterkt kritiske til EUs beslutning om å kreve opptil 13 milliarder euro i straffeskatt fra Apple.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert:

 
Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58
Publisert: