Apple-sjef Tim Cook mener det ligger en politisk agenda bak beslutningen om å ilegge Apple en skattestraff på omlag 120 milliarder kroner. Han kaller det både "galskap og skuffende".

- Ingen har gjort noe galt her og Irland blir utsatt for hets... ,sier Cook i et eksklusivt intervju med Irish Independent torsdag.

Bakgrunn: Apple får straffeskatt på 120 milliarder

EU-kommisjonen slo denne hardt ned på irske skattefordeler, som ga Apple 0,005 prosent skatt i 2014.

Cook avviser dette. Han peker på at Apple betalte 400 millioner dollar i skatt det året, basert på en standard skattesats på 12,5 prosent. Trolig var Apple Irlands største skattebetaler, mener han.

- Det er fullstendig politisk vås, sier Cook.

Apple må betale tilbake 13 milliarder euro, over 120 milliarder kroner, i ulovlige skattefordeler, konkluderer EU-kommisjonen.

I tillegg kommer renter.

Apple-sjefen ser frem til at irske myndigheter anker beslutningen, og er sikker på å vinne.

- Jeg tror vi kommer til å jobbe svært tett sammen, ettersom vi har den samme motivasjonen. Ingen har gjort noe galt her, og vi må stå sammen. Irland utsettes for hets og dette er uakseptabelt, sier Cook til det irske mediet.

Han bekrefter at EU-kommisjonens beslutning ikke vil få noen innvirkning på Apples virksomhet og ekspansjonsplaner i Irland.

Les også: Evry kutter 80 stillinger på Fornebu

Ny horisont fra Bang & Olufsen  

Dropbox hacket – norske bedrifter kan være rammet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
I natt åpner Oslo Lufthavns nye taxfreebutikk.mov
Vi har testet 70 vinnyheter på Oslo Lufthavns nye taxfreeflaggskip.
02:06
Publisert: