Brexit-avstemningen har endret betingelsene som forelå da Skottland stemte imot å løsrive seg fra Storbritannia, og det er nå på tide å sjekke stemningen blant skottene, mener Sturgeon.

Hun varslet fredag at hennes parti SNP skal gjennomføre en uformell undersøkelse via internett og blant partiets egne medlemmer. Målet er å nå ut til rundt 2 millioner mennesker, eller rundt halvparten av de stemmeberettigede i Skottland. Resultatet skal legges fram på St. Andrew's Day 30. november, skottenes nasjonaldag.

Sturgeon mener det nå er økende støtte for skotsk uavhengighet etter at effektene av brexit blir mer kjent. Hun frykter at britisk EU-utmeldelse vil ødelegge skotsk økonomi.

Storbritannia som helhet stemte 23. juni for å melde landet ut av EU med 52 prosent mot 48 prosent. I Skottland sa 62 prosent ja til å forbli i EU og 38 prosent stemte for EU-utmeldelse.

En fersk undersøkelse i The Times viser at 54 prosent av skottene er mot både uavhengighet og ny folkeavstemning. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt fra DNtv:

Her er den nye ankomsthallen på Gardermoen
01:36
Publisert:

Blomster-Finn om hvordan du får en flott hage til sommeren: - Start nå!
Det er ikke så komplisert, i følge blomsterelskeren. Tar man en skikkelig høstånd er mye gjort.
03:51
Publisert:

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.