Målingen er gjort for avisen Le Figaro i samarbeid med TV-kanalen LCI og viser at Hollande ville fått mellom 11 og 15 prosent av stemmene avhengig av hvilke andre kandidater som stiller.

Ifølge målingen vil det stå mellom det konservative partiet Republikanerne og det høyrepopulistiske Nasjonal front i en andre valgomgang, samme scenario som i 2002.

Hollande, som leder Sosialistpartiet, sliter med lav oppslutning som følge av misnøye med den økonomiske politikken.

Har lyst - men har ikke kunngjort

Han har fortsatt ikke kunngjort om han vil stille til valg for en ny periode, men i en bok som ble publisert forrige måned, sa Hollande at han har lyst til stille, men at han ikke vil gjøre det «hvis tegn tyder på at det ikke kan føre til en mulig seier».

Frankrikes valgsystem innebærer at dersom ingen får flertall i første valgrunde, går de to mest populære kandidatene videre til en ny runde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Sarkozy stiller som presidentkandidat neste år


Når burkinien faller dnPlus (DN+)

Globaliseringsvinnernes avmakt dnPlus  (DN+)