I en uttalelse mandag sier Cameron at han ikke lenger tror det er mulig for en tidligere statsminister å være vanlig parlamentsmedlem uten å ta oppmerksomhet bort fra regjeringen.

Han legger til at etterfølgeren Theresa May har hatt en storartet start på sin periode som regjeringssjef.

Cameron trakk seg som statsminister i juli etter at et flertall av britene hadde stemt nei til EU. I likhet med May tilhører han Det konservative partiet, og han representerer valgkretsen Witney i Oxfordshire.

Det må nå holdes suppleringsvalg i kretsen for å erstatte Cameron, men tidspunktet er foreløpig ikke satt.

Da Cameron gikk av, opplyste han at han ville fortsette som representant i Parlamentet. Så langt har han ikke sagt noe om hvilke framtidsplaner han har nå som han har ombestemt seg.

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

 

Anbefalt av DNtv:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

 

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.