Det skal trekkes opp nye grenser for de britiske valgkretsene for at antall velgere i hver krets skal bli jevnere. Reformen, som presenteres tirsdag, vil ramme Labour hardest. 30 av de valgkretsene som i dag holdes av Labour-representanter står i fare for å bli borte.

- Udemokratisk

Labour betegner reformen som udemokratisk, og sier de vil kjempe mot den.

Forslaget kommer på verst tenkelige tidspunkt for Labour. Partiet er i dyp krise etter at to tredeler av parlamentsgruppa har erklært mistillit mot Corbyn, som nå er utfordret som partileder av Owen Smith.

Forslaget innebærer at Corbyns valgkrets Islington North i London forsvinner og at den går inn i to nye valgkretser. Men partilederen vil trolig ikke ha noe problem med å bli valgt inn fra en av de to nye valgkretsene, skriver The Guardian.

Men resultatet kan bli at Corbyn kan danke ut to av sine nærmeste allierte i skyggeregjeringen - Diane Abbott og Emily Thornberry - som tilhører nabokretsene hans i London. Under den britiske valgordningen gjennomfører hver krets direkte valg av sin representant til Parlamentet.

Også Boris rammes

Også profilerte politikere som de konservatives utenriksminister Boris Johnson og tidligere finansminister George Osborne vil blir rammet av endringene, skriver Guardian.

Dersom de nye grenseforslagene blir godkjent, skal de nye kretsene være grunnlaget for parlamentsvalget i 2020. Det vil i så fall være de største endringene i valgkretsene i Storbritannia siden 1944.

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

«Finansredaksjonen» går denne uken i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Får du ikke opp episoden? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.