Visegrádgruppen (V4), en allianse mellom Polen, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn, står samlet i sitt syn og deler felles interesser ved å beskytte sine borgeres rettigheter til å arbeide i Storbritannia, slår Fico fast i et intervju med Reuters.

– V4-landene vil være kompromissløse. Med mindre vi får garantier om at disse folkene som arbeider og bor i Storbritannia likebehandles, vil vi legge ned veto mot enhver avtale som EU og Storbritannia inngår. Jeg tror britene skjønner at dette er en viktig sak for oss, uten handlingsrom for kompromisser, sier Fico i intervjuet.

Pragmatisk

Fico legger til at V4-landenes ståsted kan være pragmatisk.

– V4 vil aldri gå imot EU. Vi har våre opprinnelige ståsteder, men vi vil ikke presse dem på bekostning av å ødelegge EU, sier han.

EU-tjenestemenn understreket fredag at Storbritannia ikke kan få tilgang til EUs indre marked med mindre London godtar bevegelsesfriheten som arbeidere fra andre EU-land har. Dette er et sentralt element i det indre markedet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Ber om mer tid før endelig brexit dnPlus (DN+)


May vil starte brexit-prosessen i februar

EUs ledere enige om nytt veikart