Men den 22 sider lange «New York Declaration for Refugees and Migrants» er ikke rettslig bindende, og dokumentet mangler konkrete forpliktelser. Imidlertid oppfordres FN-medlemmene til å beskytte flyktningenes menneskerettigheter, til å øke den humanitære hjelpen og til å intensivere bosetting av flyktninger.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon åpnet mandagens sesjon i New York med å be verdenslederne om å forplikte seg til «å opprettholde rettighetene og verdigheten for enhver som tvinges til å flykte fra sine hjem på leting etter et bedre liv».

Tirsdag skal USAs president Barack Obama lede et FN-møte der han vil be om konkrete forpliktelser fra verdenslederne til å bidra med kostnadene ved å hjelpe og skaffe boliger til de 65,3 millioner migrantene og flyktningene verden over.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
 

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.