Mange spektakulære byggeprosjekter i Kina har sett dagens lys de siste årene.

Nå kan kineserne smykke seg med nok en «verdensrekord».

Nylig ble nemlig siste seksjon montert på Beipanjiang-broen, som ifølge nettsiden Highest Bridges  er verdens høyeste.

Fra den 1.341 meter lange broen er det 565 meter ned til elven Eipan på grensen mellon provinsene Yunnan og Guizhou. Beipanjiang-broen skal også være den første skråstagbroen som noen sinne har hatt tittelen «verdens høyeste».

Gigantisk firefelts motorvei

Byggingen av broen er i rute til å bli tatt i bruk senere i år.

Broen er en av de siste «bitene» i den nesten 3000 kilometer lange firefelts motorveien mellom millionbyen Hanghzou, som ligger 180 kilometer sørvest for Shanghai, og grensen til Burma nær Tibet.

Nettsiden Highest Bridges skriver at det ikke noen steder i verden er flere høye broer enn Guizhou-provinsen. I 2020 vil det etter planene være over 250 broer i provinsen som går mer enn 100 meter over bakken. Totalt i verden finnes det nå 20 broer som ligger minst 300 meter over fastland eller vann, og bare tre av disse ligger ikke i Kina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Verdens største radioteleskop er like stort som 30 fotballbaner
 

  Verdens lengste bro med glassbunn åpnet for ferdsel
 

 
Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert: