Trump stilte sin nasjonale diagnose i en tale i Pittsburgh i Pennsylvania torsdag. Her tok han også til orde for en ny landsomfattende plan for å bekjempe kriminalitet.

- Dette er en nasjonal krise, erklærte Trump.

Han etterlyste også en sterkere følelse av fellesskap i USA. Lovlydige afroamerikanere er dem som lider mest når svarte demonstranter bruker vold, mener den republikanske presidentkandidaten.

Opptøyene i Charlotte brøt ut etter at en svart mann ble skutt og drept av en svart politimann tirsdag. Politiet mener mannen bar våpen, men familien hans avviser dette og sier det var en bok han holdt i hånden.

Hendelsen er den siste i en lang rekke hvor svarte menn er blitt skutt av amerikansk politi under omstendigheter som har utløst skarp kritikk av politiet. I Charlotte har myndighetene innført unntakstilstand etter at flere titall mennesker er skadd i sammenstøt mellom politi og demonstranter de siste dagene.

Onsdag kveld og natt til torsdag ble 44 mennesker pågrepet, ifølge politiet. Én person ble skutt og alvorlig såret, og til sammen ble elleve mennesker skadd.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: